Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΚΟΝΤΟΝΗΣ : "ΤΑΥΤΗΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΟΥΕΦΑ"

Η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους των Διεθνών Ομοσπονδιών ολοκληρώθηκε με ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα, αλλά απαιτείται να συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ των εμπλεκόμενων για το θέμα του αυτοδιοίκητου

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός αναφέρθηκε σε όλα όσα συζητήθηκαν, ενώ έκανε λόγο και για την σκέψη της μη συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν και η Κυβέρνηση δεν φαίνεται ότι επιθυμεί κάτι τέτοιο...
Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή:
«Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης είχαμε μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πάρα πολλά θέματα και μας δηλώθηκε από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες ότι θα έχουμε την βοήθεια και την συμπαράστασή τους στα σοβαρά ζητήματα για την πάταξη της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, ρητά αναφέρθηκε εκ μέρους τους ότι, για τα θέματα της φοροδιαφυγής και της χειραγώγησης των αγώνων, θα βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση σε όποια πρωτοβουλία κρίνει αυτή απαραίτητη να λάβει, δεχόμενοι ότι αυτό είναι ένα πεδίο απόλυτης παρέμβασης και ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης.
Στα ζητήματα που δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας από την ελληνική κυβέρνηση, τις δύο Ομοσπονδίες και την ΕΠΟ, για να καταστεί δυνατή η συμφωνία και σε αυτά τα ζητήματα, δηλαδή ζητήματα θεσμικά, εκδημοκρατισμού και διαφάνειας. Έγινε δεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης έως τις 30.3.2015 να γίνει ένας πρώτος κύκλος συνομιλιών των τεσσάρων εμπλεκομένων φορέων.
Στις 30 Μαρτίου θα γίνει μία συνάντηση στην Αθήνα, όπου θα καταγραφεί η εξέλιξη των συνομιλιών και των εργασιών της επιτροπής και το ενδεχόμενο γεφύρωσης των διιστάμενων απόψεων. Καταληκτική ημερομηνία προσδιορίστηκε η 30η Απριλίου, μετά την οποία η ελληνική κυβέρνηση κατόπιν των συνομιλιών, θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που κρίνει σκόπιμες, στο νομοθετικό επίπεδο.
Κατά τη συζήτηση η οποία έγινε σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, τονίστηκε για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στις πολυετείς παθογένειες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου κυρίως στη βία και στη φοροδιαφυγή και μπροστά σε αυτήν την προοπτική, εξετάζει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πράγμα το οποίο δηλώθηκε ότι ούτε επιθυμούμε, ούτε επιδιώκουμε. Ακριβώς γι αυτό το λόγο συστάθηκε η ομάδα εργασίας η οποία μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει καταλήξει σε όλα τα ζητήματα που θα τεθούν».
Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών δήλωσαν ότι εκτός από τη βοήθεια που θα προσφερθεί σε όλα τα επίπεδα, θα πράξουν ότι είναι δυνατόν για να μη χρειαστεί η αποχώρηση των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Άποψη η οποία κρίθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή ιδιαίτερα θετική και εποικοδομητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου