Σελίδες

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 16 προσώπων που εμπλέκονται σε στημένους αγώνες και έδρασαν παρανόμως από το 2011 ως και το 2013, ασκεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με βάση το πόρισμα 173 σελίδων που συνέταξε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας…
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Ηλίας Ζαγοραίος, οι κατηγορούμενοι είναι: 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες ΠΑΕ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, 3 διαιτητές (μεταξύ αυτών και εν ενέργεια). Πέντε είναι οι κατηγορούμενοι από άλλες επιτροπές.
Ο κ. Ζαγοραίος δεν θέλησε να δώσει ονόματα στη δημοσιότητα, σε συνεννόηση και με την εισαγγελέα Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, καθώς δεν έχει γίνει άρση του σχετικού απορρήτου.
Οι διώξεις είναι πάντως προσωποποιημένες, και βασίζονται στις εξής κατηγορίες: συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία ως προς την εγκληματική οργάνωση. Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ηθική αυτουργία με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος. Στα αδικήματα συγκαταλέγεται και αυτό της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.
Για κάποιους οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και για κάποιους σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης φέρουν συνολικά 7 από τα 16 εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου